• home
 • video
 • pas verschenen

  El Ghanassy: "Moment om Anderlecht te pakken"

  "Waarom zouden wij de titel niet kunnen veroveren?"

  Gent-speler Yassine El Ghanassy (21) is hersteld van klierkoorts. Hij blikt nog even terug op een moeilijke periode, waarin hij veel kritiek over zich kreeg. En hij blikt ook vooruit, met de nodige ambitie, te beginnen met de match tegen Anderlecht.

  Yassine El Ghanassy hield de pers de laatste maanden af. In Het Nieuwsblad spreekt hij weer, over de periode waarin hij bij Gent recht op een breuk leek aan te sturen. Hij leek "onhandelbaar", maar werd vooral geteisterd door klierkoorts.

  "Iedereen dacht dat ik minder speelde omdat ik op een transfer aasde. Maar wie weg wil, wil zich net tonen. Maar dat lukte niet door dat virus. Zo werd ik wel nerveuzer", zegt de Belg.

  "Ik hield me tijdens mijn revalidatie zo weinig mogelijk bezig met voetbal. Ik wou het een beetje vergeten om weer honger te krijgen in mijn job. En dat is gelukt. Ik leerde om bescheiden te zijn en eerst naar mezelf te kijken om kritiek te geven."

  "Mogelijk blijf ik nog een jaar. Stel dat we als kampioen naar de Champions League mogen, waarom zou ik dan weg gaan? Dan komen er betere mogelijkheden om me aan de buitenwereld te tonen."

  "Waarom zouden wij geen kampioen kunnen worden?" gelooft El Ghanassy in de kansen van Gent. "Wat hebben de anderen meer dan wij? Het is het moment om Anderlecht te pakken."