• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax is grote winnaar, PSV de grote verliezer

  De twee goals van Altidore volstonden niet voor de zege voor AZ.

  Ajax heeft een gouden zaak gedaan in de Nederlandse titelstrijd. Het kon als enige club in de top 6 winnen, bij Heerenveen. PSV lijkt definitief af te haken. Het verloor op het veld van RKC. De topper tussen AZ en Twente ten slotte eindigde onbeslist.

  Ajax had na een paar minuten al gewonnen spel bij Heerenveen, want doelman Vandenbussche haalde een doorgebroken speler neer en kreeg rood. Tot overmaat van ramp zette Jansen de penalty om. Vanaf dan viel er nog weinig eer te behalen voor Heerenveen. De tol liep nog op tot 0-5, met drie goals van De Jong.

  PSV liep het meeste schade op van alle titelpretendenten. Een paar dagen na de bekerwinst hadden de Eindhovenaars gehoopt om met een minimum aan energie de drie punten te veroveren. Dat liep even anders. In drie minuten maakte de club uit Waalwijk twee goals. Het doelpunt van Vennegoor-of-Hesselink kwam te laat.

  AZ en Twente lijken de grootste uitdagers van Ajax te worden. In hun onderlinge duel hielden ze elkaar in evenwicht, al had AZ lang uitzicht op meer, na twee goals van Altidore. Maar in de 90e minuut viel een cross van Chadli (archieffoto) op het hoofd van Bajrami.