• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer maakt geen deel uit van Fed Cup-selectie

  België verloor in februari nog met 2-3 van Servië.

  Fed Cup-kapitein Ann Devries heeft haar selectie bekend gemaakt voor het Fed Cup-duel met Japan (21-22 april). Zoals verwacht maakt Yanina Wickmayer geen deel uit van de selectie.

  België zakt met een jong team af naar Tokio, waar de wedstrijd in de barrages van de Wereldgroep 2012 wordt afgewerkt.

  Devries selecteerde de volgende speelsters: Kirsten Flipkens (WTA-176), Tamaryn Hendler (WTA-210), Alison Van Uytvanck (WTA-288) en An-Sophie Mestach (WTA-870).

  Wickmayer is zoals verwacht de grote afwezige. Kim Clijsters had al eerder bekend gemaakt niet meer voor de Fed Cup te spelen.

  "Het is jammer dat de twee Belgische topspeelsters geen deel uitmaken van het team", reageert Devries. "Maar Yanina geeft momenteel voorrang aan haar carrière op het WTA-circuit."

  "In Tokio wordt er gespeeld op hardcourt en dat is moeilijk combineerbaar met  haar voorbereiding op het gravelseizoen in Europa", klinkt het.

  Toch heeft Devries vertrouwen in een goede afloop. "We zullen ons maximaal inzetten om een goed resultaat neer te zetten. De vier geselecteerde speelsters hebben eerder al mooie prestaties neergezet en zijn gemotiveerd om hun beste tennis te spelen."

  België moet de ontmoeting met Japan winnen, als het in Wereldgroep I wil blijven.