• home
 • video
 • pas verschenen

  Proto: "Kampioen spelen in thuismatchen"

  Silvio Proto: "Het zal er voor ons op aankomen om thuis het verschil te maken."

  Silvio Proto breekt de stilte bij Anderlecht. Op de website van de club heeft de doelman over de prestaties van zijn team in de play-offs. "0-0 op Standard is een prima resultaat", zegt Proto. "Alle ploegen hebben het moeilijk op verplaatsing."

  Vrijdag stelde Anderlecht een persstop in na het scoreloos gelijkspel op Standard. De spelers praatten niet. Silvio Proto verbreekt die stilte op de website van Anderlecht.

  "De 0-0 op Sclessin was een prima resultaat voor ons", zegt de doelman. "Een punt halen op verplaatsing is altijd goed meegenomen en je kan niet verwachten dat we altijd gaan winnen in Luik."

  "Natuurlijk had het er allemaal nog iets beter uitgezien als we op de eerste speeldag Kortrijk hadden geklopt. En je mag niet vergeten dat Kljestan onterecht werd afgevlagd wegens buitenspel. Anders hadden we een andere match gezien."

  "Tijd om ons te lanceren in Play-off I"

  Club Brugge en AA Gent, de concurrenten van Anderlecht voor de titel, gingen vorig weekend onderuit op verplaatsing. Gent verloor met 2-0 bij Genk, Club Brugge met 3-1 in Kortrijk.

  "Dat verbaast me niets", zegt Proto. "Alle teams hebben het moeilijk op verplaatsing en ik denk dat dat zo zal blijven."

  "Het zal er voor ons op aankomen om thuis het verschil te maken, één of twee uitmatchen proberen te winnen en gelijkspelen zoals we deden tegen Standard. Daarmee zou het moeten lukken."

  Woensdag trekt Anderlecht naar AA Gent. "Als we ons willen lanceren in Play-off I, is het nu een ideaal moment om dat te doen. En eens we vertrokken zijn, hoop ik dat niets ons nog zal stoppen."