• home
 • video
 • pas verschenen

  Pozzato: "Ik had de benen om te volgen"

  Pozzato (r): "Het was nog zo ver en ik had nog andere opties."

  Filippo Pozzato kon zijn topvorm niet verzilveren in Parijs-Roubaix. "Achteraf gezien had ik het anders moeten spelen", zegt de Italiaan. Ook Stijn Devolder is ongelukkig. "Ik heb vijf maanden voor niets getraind."

  Filippo Pozzato werd voor de wedstrijd als een van de grootste uitdagers van Tom Boonen beschouwd. "Toen Boonen vlak na het Bos aanviel, was ik ook de eerste om te reageren", vertelt hij in de Waalse kranten.

  "Daarna hebben Boonen en Terpstra versneld. Ik besloot hen niet te volgen omdat er een groepje met veel Sky's en BMC's kwam aansluiten. Ik had de benen om te volgen, maar het was nog zo ver en ik had nog andere opties."

  "Achteraf gezien had ik het anders moeten spelen. Maar de kritiek is onnozel. Allemaal praat na de vaak. Ik neem wél mijn verantwoordelijkheid."

  Pozzato reed de wedstrijd uiteindelijk niet uit, omdat hij ten val kwam. Daarbij sleurde hij Stijn Devolder mee, die tot dan toe een behoorlijke indruk had gelaten. "Na de Ronde van Vlaanderen is dit een nieuwe ontgoocheling", zegt hij in Het Nieuwsblad.

  "Ik heb vijf maanden voor niets getraind. Het voorjaar was mijn eerste doel, maar dat is compleet mislukt."