• home
 • video
 • pas verschenen

  Leukemans moet niet geopereerd worden

  Leukemans moet zijn knie voldoende laten rusten.

  Björn Leukemans hoeft niet geopereerd te worden. De renner van Vacansoleil ging vandaag onder de scanner. Daaruit is gebleken dat er geen scheurtje is in zijn meniscus. "Dit is het beste nieuws dat ik kon krijgen", zegt Leukemans op zijn website.

  Leukemans (34) ondervond sinds de Ronde van Vlaanderen hinder aan zijn knie. Om die reden maakte hij een kruis over zijn voorjaar.

  Er werd gevreesd voor een scheurtje in zijn meniscus. Dat blijkt nu dus niet het geval te zijn. De blessure zou met de nodige rust vanzelf moeten genezen.

  "Dit is het beste nieuws dat ik kon krijgen", zegt Leukemans. "Een operatie had me een paar weken aan de kant gezet. Als het herstel vlot verloopt, kan ik de schade zoveel mogelijk beperken."

  Volgens de dokters mag Leukemans licht blijven voorttrainen, maar voorlopig mag hij niet aan wedstrijden meedoen. Wanneer Leukemans terug in competitie komt, is nog niet bekend.

  "Ik heb me voorgenomen om absoluut niets te forceren en goed naar mijn lichaam te luisteren. Pas als ik helemaal niets meer voel en weer voluit kan gaan op training, kan ik voor mezelf uitmaken wanneer competitie weer kan", zegt Leukemans voorzichtig.