• home
 • video
 • pas verschenen

  Euvrard: "Hoezo slim? Rood is nooit slim"

  Klik op de afbeelding om te bekijken hoe Vincent Euvrard zijn tweede gele kaart pakt.

  Vincent Euvrard (STVV) pakte tegen Westerlo in de slotfase een domme tweede gele kaart. Dom? Of juist heel slim? Dankzij zijn rode kaart hoeft de verdediger immers maar één in plaats van twee matchen te missen.

  Euvrard liep afgelopen weekend eerst tegen zijn tiende gele kaart van het seizoen op. Dat had hem normaal gezien twee schorsingsspeeldagen gekost. Maar na wat tijdrekken in de slotfase kreeg Euvrard nóg een gele en dus rode kaart. Dat betekent een automatische schorsing van slechts één speeldag.

  Euvrard deed uiteraard alsof zijn neus bloedde en dat acteerwerk zette zich ook na de match voort. "Hoezo slim? Een rode kaart pakken is nooit slim", reageerde hij quasi verontwaardigd bij Gazet van Antwerpen en Het Belang. "Ik wou tijd rekken omdat we maar met zijn tienen stonden, maar de ref vond dat ik te veel tijd nam."

  Westerlo-manager Herman Wijnants kan wel leven met de truc die Euvrard toepaste. "De mensen van STVV maken handig gebruik van het bondsreglement. Wij gaan hiervoor niet naar het BAS stappen", lacht hij. STVV deed dat eerder wel toen Westerlo van een soortgelijk achterpoortje gebruik maakte om Bart Goor naar Het Kuipje te halen.