• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Moet nog iets rechtzetten tegen Real"

  Courtois: "Casillas was vroeger mijn idool."

  Thibaut Courtois kan woensdag met Atletico scherprechter zijn in de Spaanse titelstrijd. Leider én stadsrivaal Real Madrid komt immers op bezoek. "Er staat veel op het spel", zegt de Belg in een interview met de Spaanse krant AS.

  "De heenmatch was mijn persoonlijk dieptepunt van dit seizoen", zegt Thibaut Courtois. "We stonden met 0-1 voor toen ik een rode kaart kreeg. Ik wil mij bevrijden van dat voorval door woensdag sterk te spelen."

  "Er staat veel op het spel, want Real moet over twee weken tegen Barcelona spelen en het zal wellicht niet willen dat die match over de titel beslist."

  Bij Real Madrid staat met Iker Casillas een levende legende onder de lat. "Hij was mijn idool toen ik jong was", verklapt Courtois. "Ik heb veel respect voor hem, maar nu is hij een rivaal."

  In sommige media werd de naam van Courtois al gelinkt aan Real, waar hij een concurrent zou moeten worden voor Casillas. "Ik heb dat ook gelezen, maar ik weet van niets. Atletico is het enige wat op dit moment telt voor mij."

  Waarom keept Courtois altijd in het geel, een ongelukskleur in Spanje, wou AS ten slotte weten. "Ik droeg de trui voor het eerst toen ik met Genk tegen Porto speelde. Ik vind het wel een leuke kleur."