• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht spreekt weer met de pers

  Biglia: "Niemand wordt zo hard aangepakt als Wasyl."

  De spelers van Anderlecht hebben hun persboycot opgeheven. Dat heeft aanvoerder Lucas Biglia dinsdag verteld. "Wij willen respect voor Wasilewski. Hij is te zwaar aangepakt in de media."

  De spelers van Anderlecht beslisten na de 0-0 tegen Standard om even niet meer met de pers te spreken, omdat de club "onheus was behandeld".

  Op een persconferentie verduidelijkte Biglia dat het om de berichtgeving rond de elleboogstoot van Wasilewski tegen STVV-speler Peter Delorge ging.

  "Elke week vinden er wel zulke incidenten plaats, maar niemand wordt zo hard aangepakt als Wasyl", zegt Biglia. "Het was onrechtvaardig. Wij willen respect voor onze ploegmaat, zoals wij voor iedereen respect hebben."

  Met zijn persconferentie maakte de aanvoerder van Anderlecht meteen een einde aan de persstop.

  "Wij organiseren geen boycots"

  "We begrijpen heel goed dat de club akkoorden heeft gesloten met de tv en zullen onze verplichtingen ten opzichte van die media nakomen", zegt Biglia.

  "Maar we respecteren ook onze ploegmaat die elke week het beste van zichzelf geeft voor de ploeg. Wij zullen onze verplichtingen vervullen, maar eisen ook wederzijds respect."

  "Ik weet dat ik de hele pers niet over dezelfde kam mag scheren, maar we willen gerechtigheid in de pers. Ik wil ook benadrukken dat dit geen boycot is. Wij zijn voetballers. Wij organiseren geen boycots, alleen voetbalmatchen."