• home
 • video
 • pas verschenen

  Outsider Watson mag groen jasje aantrekken

  De favorieten hebben zich op de Masters golf in Augusta de kaas van het brood laten eten door Bubba Watson. De 33-jarige Amerikaan rekende in een play-off af met de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen.

  Toppers als Phil Mickelson, Peter Hanson, Sergio Garcia en Paidrag Harrington gaven op de laatste dag niet thuis.

  Tiger Woods en Rory McIlroy, het vriendje van tennisster Caroline Wozniacki en de nummer 2 van de wereld, hadden het al eerder laten afweten en eindigden ergens in de grijze middenmoot.

  Een uitgelezen kans voor de Zuid-Afrikaan Oosthuizen om zijn moment in de schijnwerpers op te eisen. Maar dat was buiten Bubba Watson gerekend.

  De jonge Amerikaan sleepte een play-off uit de brand. Op de tweede hole faalde Oosthuizen. Watson bracht zichzelf aanvankelijk ook in de problemen, maar hij raakte daar op meesterlijke wijze uit, goed voor zijn eerste majorzege.

  Het traditionele groene jasje kreeg hij uit handen van Charl Schwartzel, de winnaar van vorig jaar. "Dit is een droom die uitkomt", sprak hij. Dat Watson, een devoot Christen, op Pasen zijn grootste triomf vierde, maakte het voor hem extra speciaal. "Deze dag betekent voor mij meer dan alleen maar het jasje."