• home
 • video
 • pas verschenen

  Museeuw: "Heroïsche overwinning van Tom"

  Een dag na de overwinning van Tom Boonen belde Sporza met Johan Museeuw. Museeuw viel tien jaar geleden op bijna dezelfde plaats aan als Boonen. "Ik heb er enorm van genoten", zegt Museeuw.

  Ook Johan Museeuw was onder de indruk van de prestatie van Tom Boonen. "Ik heb er enorm van genoten en kan zelf goed beoordelen hoe heroïsch de overwinning van Tom was", vertelt Museeuw aan Sporza. "Ik had voor dit seizoen nog voorspeld dat Tom het record zou evenaren."

  Boonen is pas 31. Hij heeft dus nog tijd om alleen recordhouder te worden. "Het is zeker mogelijk, maar laten we eerst hiervan genieten. Kijk naar Cancellara. Een voorjaar kan snel voorbij zijn", waarschuwt Museeuw.

  "Amstel rijden om ervaring op te doen"

  Met Parijs-Roubaix wordt een luik van het voorjaar afgesloten. Zal Tom Boonen zondag deelnemen aan de Gold Race?

  "Het zal lastig zijn om door te gaan. Ik vrees voor de decompressie na zijn sterk voorjaar", klinkt het. "Misschien moet Tom de Amstel enkel rijden om ervaring op te doen voor het WK later dit jaar. Een solo vreet aan je lichaam. Zijn conditie zal nu wel in dalende lijn zijn."

  Wat verwacht Museeuw van Gilbert in de Ardense klassiekers? "Ik durf niets meer te voorspellen. Wonderen bestaan niet in de koers. Hij zal zeker meedoen in de finale, maar winnen wordt heel moeilijk."