• home
 • video
 • pas verschenen

  Leukemans maakt een kruis over voorjaar

  Björn Leukemans zal niet kunnen presteren in de Waalse klassiekers.

  Björn Leukemans maakt een kruis over de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race en de Waalse klassiekers. Zijn knieblessure blijft aanslepen en wellicht moet de renner van Vacansoleil onder het mes.

  Leukemans had de blessure in de Ronde van Vlaanderen opgelopen. Door het letsel moest hij al passen voor Parijs-Roubaix en de pijn blijft hardnekkig.

  "Hij zal dit voorjaar niet meer aan de start verschijnen", zegt zijn ploeg Vacansoleil. Dinsdag gaat Leukemans met zijn knie onder de scan. Daarna zal er meer duidelijkheid zijn over de ernst van de blessure en de duur van zijn onbeschikbaarheid.

  "Wellicht is mijn meniscus geraakt", zegt Leukemans. "Als er geen scheurtje is, zijn een inspuiting en voldoende rust genoeg. Maar als er wel een scheurtje is, volgt er meteen een kijkoperatie."

  "In dat geval moet ik al zeker drie weken aan de kant blijven, voor ik de trainingen kan hervatten." Hoe dan ook, zijn voorjaar zit er sowieso op. Leukemans baalt. "Het is moeilijk om niet te kunnen rijden in de koersen waar ik naartoe heb gewerkt."