• home
 • video
 • pas verschenen

  Dragons bereikt Final 4 Euro Hockey League

  Dragons (archief) heeft zijn revanche tegen Reading beet.

  KCH Dragons heeft zich maandag gekwalificeerd voor de Final Four van de Euro Hockey League, de belangrijkste Europese clubcompetitie. De Belgische kampioen bij de mannen klopte in Rotterdam Reading, uit Engeland, met 3-1 na twee verlengingen.

  Dragons heeft zo zijn revanche op de Engelsen beet. Vorig jaar hield Reading de club uit Brasschaat uit de Final Four na een shout-out.

  Bij de rust had Stephen Butler voor 1-0 gezorgd. Met 1-1 moesten er verlengingen gespeeld worden. Daarin scoorden Jeffrey Thys en Renaud Pangrazio. "We hebben altijd in de goede afloop geloofd en wonnen verdiend", zei Thys.

  Na Leuven in 2009 is het nog maar de tweede keer in de geschiedenis dat een Belgisch team tot de laatste vier van deze Europese competitie in het nieuwe format doordringt.

  De Final Four is op 26 en 27 mei op een nog te bepalen locatie. Dragons speelt zijn halve finale tegen Hamburg. Hamburg won de EHL in 2008 en 2010.

  Uitslagen Euro Hockey League Rotterdam:

  • Kwartfinales:
   Beeston (Eng) - Uhlenhorster (Dui) 1-7
   Amsterdam (Ned) - Bloemendaal (Ned) 3-2
   DRAGONS - Reading (Eng) 3-1
   Grinstead (Eng) - Rotterdam (Ned) 1-3
  • Achtste finales:
   DRAGONS - Dinamo Elektrostal (Rus) 2-0

  La Gantoise wordt zesde in Champions Trophy

  La Gantoise is in Belfast zesde geëindigd in de Champions Trophy hockey voor vrouwen, de op één na belangrijkste clubcompetitie in Europa. De Belgische vicekampioen verloor het duel om de vijfde plek met 2-0 van Menzieshill uit Schotland.

  Wellington haalt Final Four niet

  In de Champions Cup, de belangrijkste Europese competitie, heeft vrouwenploeg Wellington zich niet geplaatst voor de Final Four. Wellington verloor met duidelijke 9-0-cijfers van Larensche uit Nederland.