• home
 • video
 • pas verschenen

  Demarez: "Wat heeft pers Anderlecht misdaan?"

  "Het siert Jovanovic dat hij niet aan de persboycot wil meedoen."

  We zijn 2 speeldagen ver in de play-offs en er heeft zich nog altijd geen titelfavoriet opgeworpen. Radioverslaggever Peter Vandenbempt vraagt zich dan ook af: "Is er een kampioen in de zaal?" Voetbalman Eddy Demarez heeft dan weer zijn twijfels over de persboycot bij Anderlecht.

  Je moet je afvragen of de persboycot bij Anderlecht wel van de spelers zelf komt, zeker als je de beelden van Jovanovic in Sportweekend zag. Wat heeft de pers de spelers eigenlijk misdaan?

  Mag de pers niet zeggen dat Anderlecht slecht speelde tegen Kortrijk? Dat is toch een kinderachtige reactie.

  De kranten moeten sowieso volgeschreven worden, dus je kunt beter zelf je verhaal doen, dan dat het verhaal gedaan wordt zonder dat je er vat op hebt. Je gaat ook niet beter spelen door niet met de pers te praten.

  Het siert Jovanovic dat hij hier niet aan wil meedoen (foto). Bij het publiek zal hem dat wel sympathieker maken, maar ik betwijfel of dat een slimme zet was naar zijn collega's toe.

  (Eddy Demarez)

  Vandenbempt: "Is er een kampioen in de zaal?"

  Er was afgelopen weekend niet alleen het puntenverlies van de favorieten, maar ook hun zwakke prestaties. Het gekke is dat hier en daar al de doodsklokken begonnen te luiden voor Anderlecht na de 0-0 bij Standard, maar uiteindelijk is het toch de winnaar van het weekend geworden.

  Toch blijft de toestand bij Anderlecht zorgwekkend. Ze knokten er nu wel voor, maar het voetbal is ver beneden de norm. Bepalende spelers zijn uit vorm en dat vormverlies komt op een bijzonder slecht moment.

  Anderlecht kan misschien toch mentaal voordeel halen uit dat puntje, want het is zelfs steviger leider. Maar ik vind het een slecht idee dat het een persboycot heeft ingevoerd.

  Helemaal slecht is dat er één iemand is die zich daar niets van aantrekt en er zelfs grapjes over maakt, namelijk Jovanovic. Daarmee zet hij zichzelf op een slecht moment buiten de groep.

  Club Brugge heeft nu pas zijn vingers verbrand

  Club Brugge liet de kans om de leiding over te nemen van Anderlecht liggen. Op Kortrijk ging blauw-zwart de boot in.

  Kortrijk is dan wel het kleine broertje uit Play-off I, maar het speelde voor de rust met grote voorsprong het beste voetbal van de hele top 6. Het was echt formidabel. Vijf sterren.

  Club voetbalde dan weer een uur lang alsof het aan iedereen wou bewijzen dat het echt geen titelkandidaat is. Van de stijgende vorm was voor de rust weinig te merken.

  In de tweede helft is Club er nog dichtbij geweest, maar dat had weinig met voetbal te maken en vooral met power.

  Club had de voorbije weken al een paar keer met vuur gespeeld, onder andere tegen Genk, maar het heeft pas nu zijn vingers verbrand.

  Spelers van Gent waren in de war door de tactiek

  Ook de nummer 3 AA Gent schoof uit, op het veld van Racing Genk. Genk was goed, met een glansrol voor De Bruyne. Hij wil voor hij naar Chelsea gaat nog een mooie afscheidstournee maken.

  Gent was dan weer een onbegrijpelijke ontgoocheling. Sollied verbaasde door tegen zijn gewoonte in een andere tactisch concept uit te tekenen. Dat werkte niet. Zijn spelers leken in de war en sommigen, zoals Thijs, raakten gefrustreerd.

  Ik ben benieuwd naar woensdag en donderdag, met Gent-Anderlecht en Standard-Club. Het was de bedoeling dat de play-offs het beste in de topclubs naar boven zou halen. Maar daar is voorlopig weinig van te merken.

  (Peter Vandenbempt)