• home
 • video
 • pas verschenen

  Aalstar: "Zijn de underdog in bekerfinale"

  Jorn Steinbach (l) neemt het straks op tegen Roel Moors (r).

  Antwerp en Aalstar spelen vanmiddag om 15u de finale van de beker van België basketbal. "Wij zijn de underdog", zegt Jorn Steinbach, het jonge talent van Aalst. Roel Moors, de ervaren rot van Antwerp, is beducht: "Aalstar blijft een zeer gevaarlijke ploeg." Volg het live bij Sporza.

  Steinbach kan met Aalstar een eerste prijs pakken. Maar hij beseft dat het niet makkelijk zal zijn in de Lotto Arena. "Antwerp speelt vaak slimmer dan wij. Het is de compleetste ploeg van België."

  "Wij zoeken het ploegverband niet altijd, zijn nogal 1 tegen 1 gericht. Geen probleem als iedereen het goed doet. Maar als het niet lukt, hebben we een groot probleem", zegt de 23-jarige point guard in Het Nieuwsblad.

  Aalstar schakelde Boom en Leuven uit om in de finale te raken. "We hebben wat geluk gehad. Maar we verdienen het wel."

  Moors: "Aalstar is een gevaarlijke ploeg"

  Speler van het Jaar Roel Moors wil met Antwerp de tweede beker uit zijn loopbaan winnen. Hij is beducht voor Aalst. "Wij schakelden bekerhouder Bergen en kampioen Charleroi uit op weg naar de finale, maar daar koop je niets mee."

  "In 40 minuten kan alles, en Aalstar blijft een zeer gevaarlijke ploeg", zegt hij ook in Het Nieuwsblad.

  "Tegen Aalstar moet je verstandig spelen. Het is een clash tussen twee verschillende stijlen. Aalstar speelt zeer offensief, wij hebben iets minder offensieve wapens en gaan meer uit van het defensieve."