• home
 • video
 • pas verschenen

  Overmeire: "Ik heb vannacht niet geslapen"

  Overmeire: "De Ceulaer heeft toch nog kunnen genieten."

  Lokeren heeft de eerste beker uit zijn geschiedenis stevig gevierd. "Ik wou zoveel mogelijk van de sfeer tot mij nemen", zegt Killian Overmeire. "Er is inderdaad veel alcohol gevloeid", bevestigt Peter Maes, die het zelf wel rustig hield.

  Het was een korte nacht in Lokeren en omstreken, maar De zevende dag kon toch coach Peter Maes een aanvoerder Killian Overmeire naar de studio lokken.

  "Er is veel alcohol gevloeid, maar als je dit unieke moment bewust wil beleven moet je niet in de drank vliegen", zegt Maes. "Als je dat wel doet, moet je al snel in een hoekje gaan kruipen."

  Overmeire liet zich het feestgewoel wel welgevallen. "Ik heb niet geslapen. Ik wou zo lang mogelijk in het centrum van Lokeren blijven om zoveel mogelijk van de sfeer tot mij te nemen. En in bed heb ik de film nog zes keer afgespeeld."

  Benji De Ceulaer kookte na de match nog altijd als zijn (erg zware) rode kaart ter sprake kwam. "Maar Benji heeft toch nog kunnen genieten. Hij heeft ook een mooi feestje gebouwd."

  Maes, Overmeire en de rest van Lokeren voelden de druk van een ganse gemeenschap op hun schouders rusten. "De mensen hebben hier zo lang op gewacht. Ik ben apetrots dat we dit aan de fans en aan de club kunnen geven", zegt Overmeire. "Je maakt zoveel mensen blij. Het was een intens moment", zegt Maes.