• home
 • video
 • pas verschenen

  Cancellara: "Boonens ploeg moet Ronde dragen"

  Fabian Cancellara schuift Tom Boonen de favorietenrol toe voor de Ronde.

  Fabian Cancellara maakte alweer een sterke indruk. De Zwitser legt de druk voor de Ronde en Roubaix bij Tom Boonen en Omega Pharma-Quick Step. "Zij zullen de koers moeten dragen." Gilbert en Cavendish kwamen nauwelijks in het stuk voor, maar zijn wel tevreden.

  De demarrage van Fabian Cancellara op de Monteberg sneed heel wat sprinters de adem af. "Ik wou gewoon mijn benen eens testen na mijn val in de E3", zegt de Zwitser van RadioShack.

  "Mijn benen voelden goed aan, beter dan in Harelbeke. De ploeg was ook beter. Als Bennati geen pech heeft (hij reed lek in de slotfase) had hij kunnen winnen. Nu keer ik terug naar huis, niet om te bidden, maar wel om te rusten. De Heilige Week begint vrijdag."

  "Het is duidelijk wie voor de Ronde de vijf sterren zal krijgen. Tom en zijn ploeg moeten de koers dragen. Maar er zijn nog renners en het parcours is nieuw."

  Gilbert: "Geen superdag, maar het gaat beter"

  Philippe Gilbert en Mark Cavendish deden niet mee voor de zege in Gent-Wevelgem. De twee kampioenen houden er wel een goed gevoel aan over.

  Philippe Gilbert (BMC): "Ik had zeker geen superdag, maar ik had de indruk dat het al iets beter ging dan in de E3 Harelbeke. Met mijn aanval wou ik anticiperen op de Kemmelberg. Zo lukte het mij een paar jaar geleden, maar nu niet. Ik zat niet goed aan de voet van de Kemmelberg en dan kun je nog weinig goedmaken."

  Mark Cavendish (Team Sky): "Het was weer hetzelfde liedje. Iemand moet een gaatje laten en dan breekt het net. Het wordt 30 meter en dan is het gebeurd. Het ging nochtans goed, ik had het niet eens zo zwaar. Misschien moet ik de volgende keer niet bij de eerste 25 maar bij de eerste 10 zitten na de Kemmelberg. Of deze Gent-Wevelgem te zwaar is? Nee, ik kan hier winnen."