• home
 • video
 • pas verschenen

  Albasini is de eindwinnaar in Barcelona

  Michael Albasini is eindwinnaar in de Ronde van Catalonië.

  Michael Albasini heeft GreenEdge een derde succes bezorgd. Na de Tour Down Under en Milaan-Sanremo wint de Australische ploeg nu ook de Ronde van Catalonië. Jurgen Van den Broeck finisht op de derde plaats. De dagzege in Barcelona was voor de Fransman Julien Simon.

  Op 30 kilometer van de streep brak de koers open, toen Danielson de laatste van negen vluchters inhaalde en achterliet. Maar het verhaal van de Amerikaan was even snel afgelopen. Ook Luis Leon Sanchez sprong weg, maar werd gegrepen.

  Het pak neutraliseerde aanval na aanval en de Fransman Julien Simon spurtte het snelst. De eindzege van Albasini kwam niet meer in het gevaar.

  Ronde van Catalonië (Spa-WorldTour)