• home
 • video
 • pas verschenen

  "Mijn spel vergt te veel van mijn lichaam"

  Clijsters: "Ik kan niet meer 3 maanden niet spelen en dan plots zeggen: hier ben ik"

  Kim Clijsters voelt na haar nederlaag tegen Yanina Wickmayer dat de jaren en haar intensieve speelstijl hun tol beginnen te eisen. "Ik heb moeite om dit te aanvaarden. We zullen moeten evalueren hoe de voorbije maanden zijn verlopen", zegt ze.

  Kim Clijsters had gehoopt wat meer matchritme te kunnen opdoen in Miami, maar dat was buiten Yanina Wickmaye gerekend. "Yanina was vandaag gewoon beter", geeft Clijsters ruiterlijk toe.

  "Ze heeft me onder druk gezet en ikzelf speelde slecht en bewoog niet goed. Toch heb ik nog bijna gewonnen, dat is het enige positieve van deze match. De momenten dat ik wel een degelijk niveau haalde, domineerde ik de rally's wel."

  "In de tweede set heb ik wel de kine op het terrein geroepen. Maar omdat hij pas kon komen toen Yanina kon uitserveren, heb ik het maar zo gelaten."

  Dat Clijsters weer de hulp nodig heeft van de kine is wel een teken aan de wand. "Ik heb moeite om te aanvaarden dat mijn intensieve stijl te veel aan het vergen is van mijn lichaam."

  "Ik ben niet meer in staat om drie maanden niet te spelen en dan plots weer te zeggen: hier ben ik. Ik bewandel een slappe koord tussen genoeg toernooien spelen, maar toch ook opletten dat ik het fysiek nog aankan", zegt Clijsters.

  "Dit moet een paar dagen bezinken. We moeten evalueren hoe de voorbije maanden verlopen zijn, ook fysiek. En daarna richt ik mij vol op Roland Garros, met de toernooien van Madrid en Rome als voorbereiding."

  Wickmayer: "Dit betekent heel veel voor mij"

  Voor Yanina Wickmayer was het de tweede keer dat ze tegen Kim Clijsters speelde en de eerste keer dat ze won. "Dit was een speciale match. Ik wou hier héél graag winnen in Miami", zegt Wickmayer.

  "Kim is altijd een idool geweest, ik heb altijd naar haar opgekeken. Ze is een kampioene die al zoveel bereikt heeft. Het betekent veel voor mij dat ik haar kan verslaan. De vorige keer dat ik haar ontmoette was geen echte match. Toen heeft ze me vernietigd."

  "Dit was misschien wel mijn laatste kans om tegen Kim te kunnen spelen. Ook dat maakte deze match speciaal. Op het einde was ik wel zenuwachtig toen ik het moest afmaken. Maar op de belangrijke punten pakte Kim ook gewoon uit met een paar schitterende slagen."