• home
 • video
 • pas verschenen

  Verhaeghe evalueert Club: "Top 3 blijft doel"

  Bart Verhaeghe (l): "Ik houd rekening met een vertrek van Daum."

  Club-voorzitter Bart Verhaeghe praat maar zelden. Voor Play-off I blikt hij met CEO Vincent Mannaert nog eens terug op de voorbije soms turbulente maanden. En hij zegt hetzelfde als zijn coach: Anderlecht wordt kampioen.

  Club Brugge heeft maar drie punten achterstand op Anderlecht. Voor Christoph Daum heeft de concurrent uit Brussel de titel al beet, zijn voorzitter volgt hem.

  "Het heeft alles in huis om het te kunnen zijn: de kwaliteit, de maturiteit, een ploeg die lang samenspeelt,...", zegt Verhaeghe in de kranten.

  "Voor het seizoen was onze ambitie de top drie. Het is niet omdat we nu tweede staan, dat we iets anders moeten verkondigen. Ik surf niet mee op de emoties van de dag. Ik ben al blij dat we Play-off I met minder stress ingaan dan vorig jaar."

  Mannaert kadert die doelstelling. "Er is veel veranderd het voorbije jaar: 14 spelers uit, 13 spelers in, een trainerswissel. Dat is zelden de voedingsbodem voor onmiddellijk succes. De trainer heeft gelijk: de stand vandaag is de juiste weergave van de onderlinge verhoudingen."

  Verhaeghe over... Koster en Daum

  "Koster heeft de verdienste dat hij Club heeft doen voetballen. Anderzijds heeft hij ons ook veel ontgoochelingen opgeleverd. De teleurstellingen onder Koster achtervolgen me langer dan de successen."

  "Daum heeft Club weer leren winnen. Hij kan spelers duidelijk maken wat ze moeten doen om een stap vooruit te zetten, om te winnen. Zie Refaelov voor en na Daum, dat is een heel andere speler."

  "Onze verstandhouding is uitstekend. En als hij kritiek heeft, toont dat vooral dat hij een winnaar is. Hij stelt de zaken graag scherp. Maar hij pakt zijn verantwoordelijkheid en wil Club beter maken. Dát is wat telt voor mij."

  "Daum heeft nog een contract van één jaar. Dus normaal is hij hier straks nog. Hij heeft al vaak aangegeven dat hij dit project ook volgend seizoen wil uitbouwen. Maar ik houd met alles rekening. Daum is een internationale topcoach. Er kan altijd iets gebeuren. Maar is dat niet zo met elke coach? Kijk bijvoorbeeld maar naar Leekens."

  Verhaege over...

  • de kas van Club: "Club heeft nooit zo'n groot eigen vermogen gehad. Het moet zo'n 13,6 miljoen euro zijn. Dat is meer dan een jaar geleden. We hebben netto 3,8 miljoen euro geïnvesteerd in spelers, minder dan gepland. Ik had een mandaat voor 5 miljoen euro."
  • Sven Vermant en Henk Mariman, die geen sportmanager meer zijn: "We hadden dat ingecalculeerd. We hebben nooit veel aandacht gehad voor titels. Henk werkt weer voor de jeugd, Sven is scout en schoolt zich bij. We hebben ons niet in hen vergist. Ze hebben zich waanzinnig hard ingezet. Maar Club is een organisatie in volle verandering. Het is logisch dat alles voortdurend wordt bijgestuurd. Sven wist veel van sport, maar minder van management. Dat vergt tijd. Henk vroeg zelf om terug te mogen naar de jeugd. Dat is zijn ding. Is dat een oneer? Helemaal niet. Is dat hun fout? Ook niet. Eerder die van diegene die hen die rol heeft aangeboden."