• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "We hadden moeten scoren"

  Coach Hein Vanhaezebrouck: "Dit is zuur om te verwerken, want dit was een unieke kans."

  Kortrijk heeft in zijn eerste bekerfinale naast de hoofdprijs gegrepen. Coach Hein Vanhaezebrouck en middenvelder Mohamed Messoudi reageren ontgoocheld, maar kijken ook in eigen boezem.

  Hein Vanhaezebrouck vond dat een gebrek aan efficiëntie zijn jongens de das omgedaan heeft. "We kregen een aantal reuzenkansen. Daar had altijd eentje van binnen moeten gaan."

  "In de eerste 20 minuten na de rust flirtten we een paar keer met bekerwinst. We voelden dat we Lokeren weg konden zetten en dat zij aan het kraken waren. Maar zolang je het niet afmaakt, blijven zij hopen. We geven die goal dan nog weg", jammert Vanhaezebrouck.

  "Of we te voorzichtig waren? Helemaal niet. Maar dit is zuur om te verwerken, want dit was een unieke kans."

  Messoudi: "Verlamd door rode kaart"

  Mohamed Messoudi won al eens een beker met Germinal Beerschot, maar toch zat hij in zak en as na de nederlaag tegen Lokeren.

  "Dit doet pijn, want we hadden Kortrijk een eerste prijs kunnen bezorgen", zegt de middenvelder.

  "Die rode kaart heeft ons misschien parten gespeeld. Sommigen onder ons werden erdoor verlamd. Ik denk dat we iets te weinig gedurfd hebben, we hadden meer initiatief moeten tonen."

  "We kregen toch nog veel grote kansen, maar dat was jammer genoeg niet genoeg. We hebben Play-off I nog, al voelt dat op dit moment als een troostprijs."