• home
 • video
 • pas verschenen

  Put in Burkina Faso: "Had gehoopt op België"

  Put: "Burkina Faso is een mooie stap voorwaarts tegenover Gambia."

  Na zijn ontslag bij Gambia eind vorig jaar gaat Paul Put aan de slag bij Burkina Faso. "Dit is een mooie stap voorwaarts", zegt de 55-jarige coach, die ooit hoopt weer normaal in België te kunnen functioneren.

  Put wordt in ons land nog altijd gelinkt aan de zaak-Ye. "Na Gambia had ik gehoopt op een mooie club in België, maar de interesse bleef vaag."

  "Ik hoop dat de tijd alle wonden heelt, ik verdien een tweede kans. Ik heb mijn straf (3 jaar schorsing, red) allang uitgezeten", zegt de ex-coach van Geel, Lokeren en Lierse vanuit Ouagadougou in Gazet van Antwerpen.

  "Ik ben geen moordenaar, kinderverkrachter of drugdealer. Het is zielig dat ze mij zo blijven afmaken. Ik hoop ooit weer op een normale manier in het Belgisch voetbal te functioneren."

  Burkina Faso is wel een stap vooruit voor Put in vergelijking met Gambia. "Spelers, competitie, werkomstandigheden: alles is hier een stapje hoger."

  "Dagano is de bekendste Burkinees in België, maar ik heb nu ook internationals in Frankrijk, Turkije en Noorwegen. Ons doel is het WK 2014. Ik was ook in beeld bij Senegal, maar die bond beslist maar over een paar weken. Dit is het bewijs dat ik een goede naam heb in Afrika."