• home
 • video
 • pas verschenen

  McLaren bezet de eerste lijn in GP van Maleisië

  Net als in Australië staan Hamilton en Button op de eerste lijn.

  Lewis Hamilton vertrekt zondag vanaf de pole in de GP van Maleisië. De rijder van McLaren was net als vorige week in Australië de beste in de kwalificaties. Zijn ploegmaat Jenson Button werd tweede, wereldkampioen Vettel reed de zesde tijd.

  Hamilton en Button bewezen dat McLaren op dit moment de snelste auto heeft in de kwalificaties. Michael Schumacher strandde op 23 duizendste seconde van de tijd van Button en reed de derde tijd.

  "Ik heb er het maximum uitgehaald", zei de zevenvoudige wereldkampioen. "McLaren is voorlopig te snel. Maar als je ziet wie ik achter me houd, wie had dat gedacht voor het seizoen?"

  De ontgoocheling van de kwalificaties was weer Ferrari. Alonso start zondag als achtste, Massa pas als twaalfde. Räikkönen snelde in zijn Lotus naar de vijfde tijd, maar hij start als tiende na een straf.

  Hamilton weet niet of de poleposition eigenlijk wel een voordeel is. "Het is een lange aanloop naar de eerste bocht", zegt de Brit van McLaren. "En met de temperaturen hier in Maleisië wordt het een uitputtingsslag morgen."