• home
 • video
 • pas verschenen

  De Ceulaer: "Dit vergeef ik de ref nooit"

  Bejamin De Ceulaer begrijpt niet waarom hij rood krijgt.

  Bij Lokeren barstte na het laatste fluitsignaal het feest los. Voorzitter Roger Lambrecht reageert emotioneel, Peter Maes zal nederig vieren en Benjamin De Ceulaer is razend op de scheidsrechter.

  Een dolgelukkige Roger Lambrecht stond meteen na de wedstrijd Sporza te woord. "Ongelofelijk. Met zijn tienen met 1-0 winnen, onbeschrijfelijk", zegt de 80-jarige voorzitter van Lokeren.

  "We hebben ons goed verdedigd, hebben goed gespeeld. Ze kunnen niet zeggen dat we onder lagen."

  "Ik wil de jongens bedanken voor alles wat ze gedaan hebben, want dit zal nooit meer gebeuren. De wonderen zijn de wereld niet uit. Er is een klein wonder geschied."

  En volgend seizoen speelt Lokeren Europees. "Dat lossen we morgen wel op, vandaag gaan we feesten."

  Maes: "Draag zege op aan getroffen gezinnen"

  Lokeren-coach Peter Maes wanhoopte niet toen zijn ploeg al vroeg met zijn tienen viel. "We hebben al bewezen dat we met een man minder georganiseerd blijven spelen. Dat was vandaag niet anders."

  "Ik denk dat deze zege verdiend is. In de tweede helft hadden we het even lastig, omdat we voorin geen enkele bal meer konden vasthouden. Ik heb er met Fall een spits bijgezet en vanaf toen groeide het gevoel dat we konden winnen."

  "Ik zal deze bekerwinst nederig vieren. Ik ben van Lommel en zag vorige week andere taferelen. Ik draag de zege dan ook op aan alle getroffen gezinnen."

  De Ceulaer: "Ik gun de ref geen blik meer"

  Voor Benjamin De Ceulaer werd het een finale in mineur. De Lokeren-aanvaller kreeg na 20 minuten rood na een opstootje met Brecht Capon.

  "Ik ben heel blij voor het team en onze voorzitter. Alleen voor mij... De ref heeft mij het mooiste moment uit mijn carrière afgenomen. Dat vergeef ik hem nooit. Ik hoop dat ik hem niet meer tegenkom. Ik gun hem geen blik meer."

  "Wat er gebeurde? Gewoon, duwen en trekken. En plots valt hij. Wou een overijverige assistent zich misschien bewijzen? Als je ziet dat ze op het einde gewoon beginnen te meppen, en mij geeft hij dan rood voor zoiets?"