• home
 • video
 • pas verschenen

  Cadel Evans breekt de ban voor BMC

  De tijdrit was een kolfje naar de hand van Cadel Evans.

  Cadel Evans heeft de nul weggeveegd bij het sterrenteam van BMC. De Australiër won de tijdrit in het Critérium International. Hij neemt de leiderstrui over van Florian Vachon, die vanochtend de openingsrit had gewonnen.

  Cadel Evens had voor de 6,5 kilometer in en om Porte Vecchio 7'21" nodig. Dat bleek 0"3 sneller dan zijn landgenoot Michael Rogers van Team Sky. Maxime Monfort werd knap vijfde op twee seconden van Evans.

  "Dit is een aangename verrassing", zegt winnaar Cadel Evans. "Blijkbaar heeft alles dit seizoen wat meer tijd nodig. Een oude motor heeft wat tijd nodig om warm te lopen. Ik sta verder dan ik dacht. Dat belooft voor wat nog moet komen."

  Maxime Monfort: "Ik ben een beetje ontgoocheld. Vijfde is natuurlijk goed, maar met zo weinig verschil geklopt worden is toch hard. Dat het Evans is die wint, verzacht wel de pijn."

  Het Internationaal Wegcriterium eindigt zondag met een bergrit. "De aankomst ligt me wel", zegt Monfort. "De Evans van nu is nog niet die van in juli. Ik ben ervan overtuigd dat ik hem kan kloppen. Ik geloof in mijn kansen. Bovendien vallen er nog wat seconden te rapen in de tussensprints."

  Uitslag rit 2:

  01. Cadel Evans (Aus) 6,5 km in 7'21"
  02. Michael Rogers (Aus) z.t.
  03. Simon Geschke (Dui) op 1"
  05. Maxime Monfort 2"
  48. Fränk Schleck (Lux) 22"

  Stand na rit 2:

  01. Cadel Evans (Aus) in 2u11'09"
  02. Michael Rogers (Aus) z.t.
  03. Simon Geschke (Dui) op 1"
  04. Maxime Monfort 2"
  25. Fränk Schleck (Lux) 22"