• home
 • video
 • pas verschenen

  Simon spurt sneller dan Uran in Catalonië

  Voor Julien Simon is het pas zijn tweede profzege.

  De 26-jarige Fransman Julien Simon heeft de vijfde etappe gewonnen in de Ronde van Catalonië. De Saur-Sojasun-renner klopte in een hellende spurt Rigoberto Uran, de ritwinnaar van donderdag. Jurgen Van den Broeck klimt in de stand naar de tweede plaats.

  Het peloton begon rustig aan de langste rit. Pas na 90 km raakte een groepje weg. Zes renners, met o.a. Kristof Vandewalle, liepen tot zeven minuten uit. Op de slotklim, de Col de Montserat, was hun liedje uit.

  De toppers vielen aan: eerst Van den Broeck, daarna Leipheimer en tot slot Sanchez. De Spanjaard hield vier kilometer stand, maar ook zijn liedje bleef niet duren.

  Uiteindelijk reden ze met 29 renners naar de streep. Simon bleek de snelste in de sprint en boekte zijn tweede profzege. Albasini kraakte niet onder de aanvallen van zijn concurrenten en blijft leider.

  Jurgen Van den Broeck werd zesde en schuift op naar de tweede plaats in het klassement. De renner van Lotto-Belisol volgt nu op 1'32" van Albasini.

  Ronde van Catalonië (Spa/WT)