• home
 • video
 • pas verschenen

  Schaatser Swings haalt top 10 op 5.000 meter

  Bart Swings is op de 5.000 meter op het WK afstanden tiende geworden. Hij kon zijn persoonlijk record niet benaderen, maar was toch tevreden. Het goud ging naar Sven Kramer.

  Swings was gekoppeld aan de Duitser Moritz Geisreiter en had daar een goeie partner aan. Tot voorbij halfweg bleven ze in elkaars buurt, maar toen begonnen de rondetijden van de Belg op te lopen. In de laatste vier ronden reed Swings telkens boven de 31 seconden.

  Swings strandde op 6'28"07, meer dan drie seconden boven zijn persoonlijk record. Het was uiteindelijk goed voor de 10e plek. Ferre Spruyt eindigde als 24e op de laatste plaats. Het goud was voor de Nederlander Sven Kramer, die won in 6'13"87.

  Swings: "Goed gereden op zacht ijs"

  "Ik ben tevreden met mijn resultaat", zegt Bart Swings. "In de wereldbeker eindigde ik telkens rond de twaalfde plaats. Nu sta ik twee plaatsen hoger."
   

  "De wedstrijd is goed verlopen. Alleen in de laatste drie rondjes liep de tijd te hoog op. Een toptijd zat er niet in: omdat het buiten zo warm is, is het ijs te zacht."

  'De hoge luchtdruk speelt ook een rol. Kramer rijdt natuurlijk wel erg hard. Hij was weer supersterk."

  Zaterdag rijdt Swings de tien kilometer. "Het is niet mijn sterkste afstand: het is vrij ang. Ik wil gewoon een goede wedstrijd rijden om het seizoen af te sluiten.Daarna bouw ik een rustpauze in en bind ik mijn skeelerschaatsen weer aan.”