• home
 • video
 • pas verschenen

  Martens: "Een waterkans is ook een kans"

  Technisch directeur Jan-Pieter Martens gelooft nog in het behoud.

  STVV geraakte op de laatste speeldag in de reguliere competitie niet meer weg van de laatste plek. Technisch directeur Jan-Pieter Martens gelooft dat de club de degradatie nog kan ontlopen.

  "We hebben nog steeds een waterkans. Die is na woensdag weer wat kleiner geworden, maar toch. Een waterkans is ook een kans. Voetballend moeten we niet onderdoen voor Westerlo", zegt Martens in Het Belang van Limburg.

  "Wie weet voltrekt er zich nog een wonder op Stayen. En als dat niet gebeurt, zullen we er alles aan doen om meteen terug te keren naar eerste klasse."

  "Financieel zijn we daarvoor gewapend. Het budget zal ongeveer hetzelfde blijven. Het eerste seizoen in tweede klasse krijgen we ook nog een rugzakje met tv-geld mee. We willen onmiddellijk terug naar boven als we zakken."

  "STVV moet een club worden die elk jaar meespeelt in Play-off II. Degradatie mag geen thema zijn. En met om de vijf jaar een uitschieter, zoals deelname aan Play-off I of de bekerfinale. STVV hoort thuis in eerste klasse."

  Van der Elst gunt zijn spelers enkele vrije dagen

  De STVV-spelers hebben dit weekend alle tijd om te genieten van het lentezonnetje. Ze moeten pas dinsdag opnieuw present tekenen op de training.

  "Ik denk dat ze die rust wel kunnen gebruiken. Ze moeten proberen hun hoofd vrij te maken. Al wil dat niet zeggen dat ze niks zullen doen. Ze hebben een loopprogramma meegekregen", zegt coach Van der Elst in Het Belang van Limburg.

  Van der Elst kijkt ook naar zichzelf na het verlies tegen OHL op de slotspeeldag. "Ik ben niet content over mezelf. Misschien had ik voor andere, frisse mensen moeten kiezen. Maar achteraf is zoiets altijd makkelijk gezegd."