• home
 • video
 • pas verschenen

  Hockeyvrouwen sluiten groepsfase af met draw

  De Belgen lieten niet in hun kaarten kijken met het oog op de finale.

  De nationale hockeyvrouwen hebben in hun laatste groepswedstrijd de punten gedeeld met Ierland. In een match met weinig belang werd het 1-1. Zondag staan beide landen in de finale opnieuw tegen mekaar. Inzet is een ticket voor de Olympische Spelen.

  België en Ierland waren vooraf al zeker van een plaats in de finale van zondag. De twee ploegen lieten daarom niet in hun kaarten kijken tijdens deze generale repetitie.

  Ierland hield twee sterkhouders op de bank en de Belgen speelden verstoppertje bij de strafcorners.

  België dwong wel de meeste kansen af. Na tien minuten was het raak: Boon scoorde op halve hoogte. Ierland loerde op de counter en kwam zo langszij. De Red Panthers domineerden de wedstrijd, maar kwamen niet meer tot scoren.

  Coach Kina: "Hebben tactiek verborgen gehouden"

  De Red Panthers hebben tegen Ierland niet in hun kaarten laten kijken. "We hebben onze tactiek op de strafcorners verborgen gehouden", zegt Pascal Kina, coach van de nationale vrouwenploeg.

  "We waren de beste ploeg, maar zondag moeten we de kansen beter benutten. Die foutjes mogen we niet meer maken in de finale." Sofie Gierts bleef na de rust in de kleedkamer. "Ze had last van haar dij en ik wilde geen risico nemen."

  Bij Ierland speelde topschutster Audrey O'Flynn niet. "Ze had een slag in haar gezicht gekregen tegen Spanje." O'Flynn scoorde al zeven keer uit strafcorners.

  Finale live te volgen op Canvas en sporza.be

  De hockeyvrouwen strijden zondag om 17.30u tegen Ierland voor een ticket voor de Olympische Spelen in Londen. U kan deze cruciale wedstrijd live volgen op Canvas of via de livestream in het Sporza Live Match Center.