• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Rijd vandaag de E3 én zondag Wevelgem"

  "Vandaag mogen de andere ploegen het werk eens opknappen", zegt Gilbert.

  Philippe Gilbert komt vandaag niet alleen aan de start van de E3, zondag is hij er ook bij in Gent-Wevelgem. Dat heeft de Belgische kampioen gezegd op een persconferentie. "Na een goeie trainingsweek heb ik nog een paar finales nodig om écht klaar te zijn."

  "Ik voelde me in Milaan-Sanremo al veel beter dan verwacht, maar door een val kon ik mijn kans niet gaan", zegt Gilbert. "Er is dus nog werk aan de winkel: ik wil eens lekker diep gaan in de laatste tien kilometer van een topwedstrijd."

  "Hopelijk heb ik het geluk nu ook aan mijn kant. Ziek, tandpijn, aanpassen aan mijn nieuwe fiets: het was altijd wel iets. Niet leuk, maar wat doe je eraan?"

  Gilbert herhaalt evenwel dat de voorbije weken zijn vertrouwen niet hebben aangetast. "Ik ben op geen enkel moment in paniek geslagen. Het gevoel van 2011 komt wel terug, daar ben ik van overtuigd."

  "Of ik dan al kans maak om vandaag de E3 te winnen? In mijn ogen zijn Cancellara en Boonen de grote favorieten. Ik heb nog niet veel ervaring in deze koers, want kwam hier maar één of twee keer aan de start."

  "Het is in elk geval niet aan mijn team om de koers te maken. In Sanremo hebben we voor niets gereden, nu mogen de andere ploegen het werk eens opknappen."