• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Kan fantastische week worden"

  Vanhaezebrouck: "Iedereen tekent voor Play-off I."

  Kortrijk heeft op de valreep Play-off I gehaald. Met ook nog de bekerfinale van zaterdag erbij kun je wel stellen dat Kortrijk een prima seizoen beleeft. Uniek zelfs vindt coach Hein Vanhaezebrouck.

  "Het zou voor KVK een fantastische week kunnen worden", zegt trainer Hein Vanhaezebrouck. "Een unicum in de geschiedenis. Dat is het nu eigenlijk al. De bekerfinale alleen is al een unicum, want die speelde Kortrijk nog nooit. Als we de trofee nu ook nog kunnen winnen, wordt het onovertreffelijk."

  "Het klinkt misschien hautain, maar ik wist dat het erin zat om zowel Play-off I als de bekerfinale te halen." En hoe wist Vanhaezebrouck dat? "Door het feit dat we konden switchen en roteren. Zo hebben we de jongens fris kunnen houden", zegt de KVK-trainer.

  Nu hebben we één groot doel: de finale winnen." En PO I? "Dat is het volgende doel. We gaan niet achterover leunen, maar moeten realistisch zijn. Met vijf topploegen en onszelf onderaan in het klassement, zal het heel moeilijk zijn om bij de prijzenpakkers te eindigen."

  "Een plaats bij de eerste vier zal niet evident zijn. Maar we gaan sowieso proberen enkele ploegen te kloppen en punten te pakken. En wie weet...?"

  "Mijn enige schrik is: we mogen niemand zien uitvallen", zegt Vanhaezebrouck. "Als we nu met langdurige blessures geconfronteerd zouden worden, zou dat echt zonde zijn. Dat zou ons volgend seizoen parten kunnen spelen."

  "Maar je tekent altijd voor een plaats in PO I. Als we PO I niet gehaald hadden, was er na de bekerfinale misschien decompressie geweest. Dan zou PO II een serieuze teleurstelling geweest zijn."