• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "Dit konden we zien aankomen"

  Tosh Van Der Sande (21) is een van de Lotto-Belisol-youngsters in Dwars door Vlaanderen.

  Terwijl Omega Pharma-Quick Step een zoveelste triomf binnenhaalde, kwam Lotto-Belisol woensdag in Dwars door Vlaanderen nooit in beeld. Teammanager Marc Sergeant vraagt om geduld met zijn "piepjonge ploeg".

  Lotto-Belisol had geen vinger in de pap te brokken onderweg tussen Roeselare en Waregem. Teammanager Marc Sergeant heeft een uitleg klaar in Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

  "Er zijn te veel blessures en ziektes in de ploeg. Daarom reden we met een enorm jonge ploeg."

  "Dit zijn de koersen van Jürgen Roelandts. Maar onze kopman werd al in zijn eerste koers, de Tour Down Under, uitgeschakeld."

  "We mikten vooral op visibiliteit. Het was de bedoeling dat er iemand met een vroege vlucht zou meegaan. Twee uur lang werd er als gek gekoerst, maar er raakte niemand weg. Toen de heuvelzone eraan kwam, moesten we naar adem happen."

  Sergeant vraagt de goegemeente om geduld. "We missen een aantal middenvelders. Dit konden we afgelopen winter al zien aankomen."

  "Investeren in de jeugd is geen synoniem van renderen. We zitten met zes eerstejaars en drie tweedejaars. Dat maakt dat een derde van mijn team piepjong is."

  Team rekent op Greipel in Gent-Wevelgem en Driedaagse

  Vrijdag in Harelbeke voorspelt Sergeant geen beterschap. "Want daar ligt het niveau nog hoger. Greipel? Hij rijdt zondag Gent-Wevelgem, want we denken dat hij daar kans maakt. Ook in de Driedaagse gaat hij proberen ritzeges te pakken. Niet onbelangrijk, want die koers is live op tv."