• home
 • video
 • pas verschenen

  Romelu Lukaku: "Ben geslaagd als oudere broer"

  "Als Safari of Deschacht er weer bij is, zit ik weer gewoon op de bank of in de tribune."

  Jordan Lukaku beleefde gisteren, in de laatste match van de reguliere competitie, zijn vuurdoop in de hoofdmacht van Anderlecht. "Ik blijf met beide voetjes op de grond", zegt hij bescheiden. Grote broer Romelu is alvast zo trots als een pauw.

  Trainer Ariël Jacobs stuurde de 17-jarige Lukaku na 55 minuten het veld in om de geblesseerde linksachter Safari af te lossen.

  "Het was niet dat ik inviel toen we met veel goals voorstonden, jammer genoeg was het door een blessure bij Safari", zegt Lukaku in de dagbladen.

  "Ik hoop echt het beste voor hem. Maar ik ben natuurlijk wel blij dat ik mocht debuteren."

  "Ik speelde niet slecht, maar het kon beter. Als linksback probeerde ik niemand te laten passeren en tegelijk wilde ik de ploeg iets bijbrengen. Dat is mijn spel. Het was leuk toen een dribbel lukte en de fans mijn naam scandeerden."

  Jordan kreeg na de wedstrijd meteen een telefoontje van grote broer Romelu. "Ik stond in de douche en heb dus niet kunnen opnemen. Ik zal nog wel terugbellen."

  Over zijn toekomst blijft Jordan bescheiden: "Als Deschacht of Safari er weer bij is, zit ik opnieuw op de bank of de tribune. Ik blijf met beide voetjes op de grond. Ik hoop natuurlijk dat ik nog eens een kans krijg, want ik voel het vertrouwen van de trainers."

  Romelu: "Merci, Dieu, merci"

  Romelu Lukaku volgt de prestatie van zijn broer op de voet en stuurde vanuit Londen een emotionele tweet. "Bravo, Jordan. Tranen blijven maar rollen. Vandaag is de mooiste dag in mijn leven. Ik ben geslaagd als oudere broer. Merci, Dieu, merci", schrijft Romelu.