• home
 • video
 • pas verschenen

  Roelandts: "In gootje rijden is te gevaarlijk"

  Roelandts: "Op training word ik constant begeleid. Je weet nooit of ik onverwacht val."

  Jürgen Roelandts wordt gemist bij Lotto-Belisol. Een terugkeer is nog niet voor meteen. Hij revalideert volop van een gebroken nekwervel en een verstopt bloedvat naar de hersenen. "Ik train twee uur per dag. Over zeven weken hoop ik groen licht te krijgen."

  Teammanager Marc Sergeant heeft het al vaak herhaald: zonder Jürgen Roelandts is Lotto-Belisol onthoofd in de (Vlaamse) voorjaarskoersen.

  "Uiteraard is het spijtig dat ik mijn rol als kopman niet kan vervullen, maar mentaal zette ik me over deze tegenslag heen. Je schiet niks op met doemdenken."

  "Ik heb geen antidepressiva nodig en kan rekenen op de steun van m'n ouders, zus en vriendin", zegt hij in Het Nieuwsblad.

  "Mijn accent ligt nu later op het jaar. Over zeven weken volgt een nieuwe scan. Dan hoop ik op groen licht van de dokters."

  "Word op training constant begeleid"

  Nadat hij een maand geleden in het ziekenhuis gelegen heeft door een verminderde bloeddoorstroming naar de hersenen en evenwichtsproblemen, traint hij ondertussen weer. Maar dat is geen sinecure.

  "Ik rijd weer op de weg, maar train slechts twee uur per dag. In het gootje rijden is er nog niet bij, wegens te gevaarlijk. En bruusk mijn hoofd draaien is nog verboden."

  "Ik word op training ook constant begeleid. Je weet maar nooit dat ik onverwacht zou vallen door evenwichtsproblemen. Ik ben nog helemaal niet super, maar zie licht aan het einde van mijn lijdensweg. Ik legde al 90 procent af van de weg om weer renner te worden."

  "Ik heb ook elke dag contact met ploegleider Herman Frison. Hij drukt me op het hart om rustig te blijven."