• home
 • video
 • pas verschenen

  Miami krijgt Clijsters-Wickmayer in 3e ronde

  Kim Clijsters had moeite om het af te maken tegen Görges.

  Kim Clijsters en Yanina Wickmayer mogen zich opmaken voor een Belgische tweestrijd in Miami. Ze wonnen vandaag allebei in 2 sets. Clijsters had tegen Julia Görges, het 14e reekshoofd, had wel moeite in de tweede set: 6-2, 7-5. Wickmayer versloeg Erakovic met 6-3 en 6-4.

  Clijsters - Görges 6-2, 7-5

  In de eerste set was Clijsters een maat te groot voor Julia Görges (WTA-17), het veertiende reekshoofd. De Belgische (WTA-37) liep vlot weg naar 6-2.

  Na een break in de tweede set leek Clijsters op een makkelijke zege af te stevenen maar plots draaide haar opslag niet meer. Görges klampte aan, maar bij 6-5 maakte Clijsters het dan toch af.

  Wickmayer - Erakovic 6-3, 6-4

  Yanina Wickmayer was als 23e reekshoofd vrij in de eerste ronde in Miami. Tegen de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic had Wickmayer het enkel lastig om het af te maken. Zo verkwanselde ze een 0-40-voorsprong bij 5-3. Ook bij 5-4 klampt Erakovic aan, maar toen sloeg Wickmayer wel toe.

  In de derde ronde krijgen we dus het Belgische duel Clijsters-Wickmayer. Het wordt pas hun tweede ontmoeting. In 2010 in Eastbourne won Clijsters vlot: 6-1 en 6-1.