• home
 • video
 • pas verschenen

  De Jongh: "Blessures van Cavendish vallen mee"

  Mark Cavendish (Team Sky) heeft geen ernstige blessure opgelopen bij zijn val van woensdag in Dwars door Vlaanderen. Dat is uit een scan gebleken.

  Mark Cavendish was gisteren furieus omdat hij viel nadat "een eikel een drinkbus in zijn wiel had gegooid." Vandaag liet de Britse wereldkampioen zich onderzoeken.

  "Er zijn geen pezen geraakt, hij heeft  wel een fikse kneuzing op zijn spier", vertelt ploegleider Steven de Jongh. "Het is een kwestie van de pijn te verdragen, want het is ongemakkelijk op de fiets.

  "Er zijn nog enkele dagen tot zondag, hopelijk neemt de pijn nog af. Want Gent-Wevelgem zondag blijft een groot doel voor hem. Vrijdag gaat hij sowieso het parcours verkennen. Als hij nog pijn heeft, doet hij een deel in de auto."