• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne maakt einde aan zijn persstop

  Kevin De Bruyne speelde een sterke wedstrijd tegen AA Gent.

  Met een sterke prestatie tegen AA Gent, centraal op het middenveld nota bene, heeft Kevin De Bruyne zijn zelf opgelegde mediastilte doorbroken. "De rust heeft me goed gedaan", zegt de speler van Racing Genk.

  Na de nederlaag tegen Lokeren in februari haalde De Bruyne snoeihard uit naar zijn ploegmaats. Zijn kritiek kreeg veel weerklank, waarop De Bruyne een wekenlange persstop hield.

  Na de 3-1 tegen AA Gent en de kwalificatie voor PO I achtte De Bruyne de tijd rijp om opnieuw op persvragen in te gaan.

  "In de tussentijd heb ik 20 tot 30 aanvragen voor interviews gekregen. Zelfs in Engeland lieten ze niet af", zegt De Bruyne in Het Laatste Nieuws.

  "Maar ik heb een broertje dood aan al die heisa. Ik wil met rust gelaten worden. Playstation met vrienden, golfen, een fotoshoot om mijn vriendin een plezier te doen: de rust deed me goed."

  De Bruyne eiste woensdag een hoofdrol op met een doelpunt en twee assists. En dat als centrale middenvelder. De Bruyne: "Het was een noodoplossing. De trainer had me daar nodig, ik heb het graag gedaan."

  "Als het moet, kan Genk altijd iets meer"

  Met de 3-1-overwinning verzekerde Genk zich van een ticket voor PO I. De Bruyne: "Het was van moeten en dan kan Genk altijd iets meer. Er was strijdlust vanaf de eerste minuut. Voor de rust hadden we ook kansen, maar hebben we ze niet benut. In de tweede helft begon het plots wel te lopen en na de eerste treffer sloeg de vlam in de pan."