• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach: "Muamba's progressie is verbazend"

  Owen Coyle, coach van Bolton, vindt de vooruitgang van zijn speler verbazend.

  Het gaat steeds beter met Fabrice Muamba, de Bolton-speler die zaterdag een hartaanval kreeg in de match tegen Tottenham. "De progressie die hij maakt is verbazingwekkend", zegt zijn coach.

  De toestand van Muamba is nog altijd ernstig, maar de voorbije dagen maakte hij veel vooruitgang.

  "We mogen niet te hard van stapel lopen, want de toestand van Fabrice is nog altijd kritiek. Hij moet voorlopig nog op de afdeling intensive care blijven. Hij heeft veel aan alle steunbetuigingen", zegt Bolton-coach Owen Coyle.

  Zaterdag speelt Bolton tegen Blackburn Rovers. "Sowieso wordt dat een moeilijk moment. Ik zal van niemand eisen dat hij speelt als hij niet wil. Het is normaal dat we met onze gedachten bij Fabrice zijn."

  De kwartfinale van de FA-cup tegen Tottenham wordt dinsdag afgewerkt. Hoewel de match werd stilgelegd bij een 1-1 stand, zal hij toch volledig opnieuw gespeeld worden.

  Ondertussen is de oorzaak van Muamba's hartstilstand nog onbekend. Dokters zeggen wel dat de speler, in augustus pas, nog een routinecontrole had ondergaan. Het is nog te vroeg om te zeggen of Muamba ooit nog professioneel zal kunnen voetballen.