• home
 • video
 • pas verschenen

  Balakov wil degradatie Kaiserslautern vermijden

  Balakov verbrak in onderling overleg zijn contract bij Hajduk Split.

  De 45-jarige Krasimir Balakov wordt de nieuwe trainer van Kaiserslautern. Dat heeft hij op een persconferentie bevestigd. Balakov moet bij de rode lantaarn in de Bundesliga de degradatie proberen te vermijden.

  Kaiserslautern had dinsdag coach Marco Kurz op straat gezet. De voorbije dagen werd de naam van de Bulgaarse ex-international bijzonder vaak genoemd, maar bevestiging was er tot nu toe nog niet gekomen.

  Krasimir Balakov komt over van Hajduk Split, waar hij sinds 2011 aan de slag was. "In het voetbal zijn er geen garanties. Ik heb het aanbod van Kaiserslautern aanvaard, omdat ik denk dat we de degradatie kunnen ontlopen", klinkt het.

  Kaiserslautern staat momenteel laatste in de Bundesliga met twintig punten uit 26 duels. Zaterdag moeten ze op bezoek bij de voorlaatste, Freiburg, dat zes punten meer telt. "Het is belangrijk dat ik snel de touwtjes in handen neem, voor het belangrijke duel tegen Freiburg."