• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik denk dat Anderlecht kampioen wordt"

  Klik op de pijlen om de analyse te bekijken

  Radiojournalist Tom Boudeweel volgt het voetbal voor Sporza op de voet. Hij verwacht dat Anderlecht straks met een nieuwe landstitel mag pronken, omdat Club Brugge in PO I te veel punten zal verliezen.

  "Ik denk dat Anderlecht kampioen wordt. Ik baseer dat op de intrinsieke kwaliteiten van bepaalde spelers, zoals Mbokani, Jovanovic, Suarez en Biglia. Dat zijn spelers die het verschil kunnen maken", zegt Tom Boudeweel.

  "Bovendien heeft Anderlecht in de reguliere competitie zowat alle toppers gewonnen. De vedetten zullen opstaan."

  De achterstand van Club Brugge in de play-offs is teruggebracht tot drie schamele punten. Toch denkt Boudeweel niet dat Club Anderlecht van de troon kan stoten.

  "Club heeft wat moeite om het verschil te maken. Akpala is wel zeer belangrijk voor de ploeg met zijn goals. Daarnaast weegt hij echt op een verdediging. Maar de vraag is ook hoe lang het zal duren voor Odjidja weer op niveau is. Ik denk dat Club onderweg te veel punten zal verliezen."

  "Bob Peeters staarde minutenlang voor zich uit"

  Boudeweel zat woensdagavond in de tribunes van Daknam, waar hij commentaar gaf bij Lokeren-Cercle Brugge. Cercle Brugge zag daar zijn droom om PO I te spelen in rook opgaan. 

  "De ontgoocheling bij Cercle was enorm", zegt Boudeweel. "Bob Peeters staarde minutenlang teleurgesteld voor zich uit."

  "Persverantwoordelijke Pol Van den Driessche stond met zijn handen tegen de muur en Arnar Vidarsson stapte zo snel mogelijk de bus in om daar alles te verwerken."

  "Cercle had het misschien wel verdiend om PO I te spelen, maar andere ploegen waren er ook dichtbij."

  "Je hebt nu de G5 in de play-offs en de zesde plaats waar meerdere teams voor in aanmerking kwamen. Maar ik kan me wel voorstellen dat dit voor Cercle flink pijn doet."

  Bekijk de analyse van Tom Boudeweel

  U kunt de analyse van Tom Boudeweel bekijken door links van de grote foto op de video's te klikken.