• home
 • video
 • pas verschenen

  "Er komt FIFA-verzekering voor spelers"

  Joseph Blatter gaat in op een jarenlange eis van de Europese topclubs.

  De FIFA gaat een verzekering afsluiten voor spelers met internationale verplichtingen. Dat heeft voorzitter Joseph Blatter donderdag gezegd op het UEFA-congres in Istanbul.

  De Europese topclubs, verenigd in de European Club Association (ECA), zijn al jarenlang vragende partij voor een financiële tegemoetkoming van de FIFA. Zij krijgen vaak hun internationals geblesseerd terug. 

  De FIFA gaat nu de premies betalen voor een verzekering. "Er zal een totale verzekeringsdekking komen voor spelers, clubs en nationale bonden voor alle duels op de internationale FIFA-kalender", zei Blatter.

  "We moeten de belangen van de spelers vooropstellen." Een congres in mei moet de maatregel nog goedkeuren, daarna gaat de verzekering in voege.

  De FIFA volgt zo de UEFA, die in januari al beloofde een verzekering af te sluiten voor Euro 2012.

  De ECA, waartoe ook Anderlecht, Club Brugge, Standard, Genk en AA Gent behoren, verscherpte zijn eis na het WK 2010. Arjen Robben raakte in Zuid-Afrika geblesseerd, waarna Bayern München hem zes maanden moest missen.