• home
 • video
 • pas verschenen

  PSV-Heracles is Nederlandse bekerfinale

  Dries Mertens (archieffoto) helpt PSV aan een ticket voor de bekerfinale.

  PSV had vorig weekend al een geslaagde generale repetitie gehouden door Heerenveen in de competitie met 5-1 te verslaan. In de beker was het verschil iets minder groot, PSV won in Friesland met 1-3. Heracles is de tweede finalist.

  Heerenveen had met Vandenbussche en Kums twee Belgen aan de aftrap, bij PSV was Rode Duivel Dries Mertens van de partij. Geen van de Belgen eiste een hoofdrol op. Brian Vandenbussche kwam nog het vaakst in beeld, vooral omdat hij zich 3 keer moest omdraaien.

  Heracles is de tweede finalist

  De tweede bekerfinalist is Heracles Almelo geworden. Dat verraste AZ, in Alkmaar en won met 2-4 na verlengingen. BIj AZ was Maarten Martens terug na een blessure en hij speelde 120 minuten. Bruns en Gouriye bezorgden Heracles de kwalificatie in de verlengingen.

  Uitslagen halve finals KNVB-beker

  Dinsdag:

  • Heerenveen - PSV 1-3
   •  Labyad 0-1, Elm 1-1, WIjnaldum 1-2, Matavz 1-3

  Woensdag:

  • AZ - Heracles 2-4 (n.v.)
   • Everton 0-1, Maher 1-1, Gudmundsson 2-1, Quansah 2-2, Bruns 2-3, Gouriye 2-4