• home
 • video
 • pas verschenen

  Maes: "Kim Clijsters zit met twijfels"

  Clijsters staat voor een moeilijke opdracht tegen de Australische Jarmila Gajdosova.

  Kim Clijsters speelt vandaag in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Miami tegen Jarmila Gajdosova, vorige week in Indian Wells nog te sterk voor Yanina Wickmayer. Volgens haar coach, Carl Maes, is Clijsters nog niet top. "Ook Kim zit met twijfels."

  In Het Laatste Nieuws bevestigt Carl Maes dat er onzekerheid heerst in het Clijsters-kamp.

  "Kim zit in een aanpassingsperiode: het gevoel dat we nu hebben is oké, maar het is niet het gevoel dat we hadden voor de Australian Open."

  Ook de omstandigheden in Miami zijn complex. "Ik ben vrijdag aangekomen in Miami en dat maakt dat we pas een drietal dagen buiten aan het trainen zijn. De zon schijnt, het is warm, maar er staat voortdurend wind die uit alle hoeken blaast."

  "Kim is lichamelijk helemaal in orde, maar haar tennis zat beter in januari. Dat maakt dat we niet weten wat te verwachten van dit toernooi."

  Ook Clijsters zelf zit met twijfels. "Kim voelt natuurlijk ook wel waar ze momenteel staat", zegt Maes. "Daarbij komt dat niks is veranderd aan de doelstellingen van dit seizoen: top zijn in de Grand Slams en op de Spelen. Miami is niet bepaald een prioriteit."

  Clijsters speelt haar eerste ronde vanmiddag om 16u Belgische tijd.