• home
 • video
 • pas verschenen

  Lewis: "De zwaargewichtcategorie is dood"

  Vitali Klitsjko verdedigde vorige maand met succes zijn WBC-titel tegen Chisora.

  Lennox Lewis, oud-wereldkampioen boksen, maakt in een interview met het Duitse magazine Stern brandhout van de zwaargewichten-categorie. "Het einde is nabij voor de categorie zwaargewichten", zegt Lewis.

  Voormalig bokskampioen Lennox Lewis (46) ziet de toekomst van de categorie zwaargewichten in het boksen somber in.

  "De broers Klitsjko en hun tegenstanders doen niets anders dan hun zakken vullen. Die tegenstanders zouden voor mij niet eens sparringpartners geweest zijn. En soms komt de scheidsrechter tussenbeide en legt hij de kamp stil. Dat stoort mij enorm", zegt Lewis.

  Vitali Klitsjko, de oudste van de twee broers, verdedigde vorige maand met succes zijn WBC-titel tegen de Brit Dereck Chisora. De kamp werd toen vooral gekenmerkt door het agressieve gedrag van Chisora buiten de ring.

  Lewis stopte in 2004 met boksen, acht maanden nadat hij het haalde van Vitali Klitsjko na een stopzetting van de kamp door de scheidsrechter. Op zijn 46e overweegt Lewis naar eigen zeggen enkel een terugkeer naar het boksen in ruil voor een bedrag van 100 miljoen pond.