• home
 • video
 • pas verschenen

  Laatste tickets Play-off I voor Genk en Kortrijk

  Racing Genk wint van AA Gent en is zeker van deelname aan Play-off I.

  Op de laatste speeldag van de reguliere competitie hebben titelverdediger Racing Genk en KV Kortrijk zich geplaatst voor Play-off I. Lokeren en Cercle Brugge zijn veroordeeld tot Play-off II. Onderaan het klassement begint Westerlo met de beste papieren aan Play-off III.

  Voor Racing Genk was het bibberen. De kampioen kwam 0-1 achter tegen AA Gent. In de tweede helft stelde Genk orde op zaken met drie goals in acht minuten: 3-1.

  KV Kortrijk en niet Cercle Brugge volgt Racing Genk naar Play-off I. Cercle had genoeg aan een punt tegen Lokeren, maar verloor met 1-0. KV Kortrijk wipt over Cercle dankzij een beter doelpuntensaldo. Beerschot ging met 2-0 voor de bijl. Lokeren eindigt op de achtste plaats en kan zaterdag troost zoeken in de bekerfinale.

  Leider Anderlecht behoudt zijn voorsprong op achtervolger Club Brugge. Anderlecht won z'n slotmatch van Zulte Waregem. Club klopte Lierse, dat lang met z'n tienen speelde na een rode kaart voor Wesley Sonck. Anderlecht begint de play-offs met een
  bonus van drie punten op Club.

  Standard liet op de slotspeeldag geen steek vallen in Mechelen. KVM verloor met 1-2.

  Onderaan het klassement is er niets veranderd. Westerlo en STVV verloren allebei (van Bergen en OH Leuven). Westerlo begint aan Play-off III met drie punten en het thuisvoordeel in drie van de vijf matchen tegen STVV.