Ga naar de inhoud

Janez Brajkovic wint ingekorte derde etappe

 wo 21 maart 2012 15:44
Brajkovic (archieffoto) wint een ondergesneeuwde etappe.
Janez Brajkovic (Astana) heeft de derde rit in de Ronde van Catalonië gewonnen. De koninginnenrit werd met 10 kilometer ingekort door de sneeuw. De organisatie besliste om de tijden van de derde rit niet door te rekenen in de stand. Albasini blijft leider.

De oorspronkelijke finish lag op de top van de Port-Ainé, maar door de sneeuwval op de slotklim besliste de organisatie om de wedstrijd met 56 kilometer in te korten.

De finish lag nu na 155 kilometer, op tien kilometer van de top van de Port Canto, oorspronkelijk de voorlaatste helling van de dag.

Twaalf renners fietsten al vroeg een voorsprong van tien minuten bijeen. Het werd snel duidelijk dat de winnaar vooraan zat. Op de slotklim had Brajkovic duidelijk de beste benen. De 28-jarige Sloveen haalde het voor Golas en Cherel.

De organisatie van de Ronde van Catalonië heeft beslist dat de tijden van de derde etappe niet worden doorgerekend in het klassement. Dat betekent dat Michael Albasini leider blijft.

Dehaes: "Bibberde van mijn fiets"

Kenny Dehaes was een van de renners die de handdoek in de ring gooiden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ronde van Catalonië (Spa/WT)