• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish: "Eikel gooit bidon in mijn wiel"

  Op de Paterberg is er nog geen vuiltje aan de lucht voor Mark Cavendish.

  Mark Cavendish had gehoopt Dwars door Vlaanderen rustig te kunnen uitrijden, maar in de slotfase viel de wereldkampioen over een drinkbus. Op zijn Twitter-account trekt de Brit van Team Sky stevig van leer.

  Eerste tweet: "Eikel gooit drinkbus"

  Mark Cavendish: "200 kilometer op de slechtste wegen van België. Alles gaat goed, tot 15 kilometer van het einde. Het peloton rijdt rustig, maar een eikel gooit een drinkbus in mijn voorwiel. Ik kom hard ten val."

  Tweede tweet: "Drinkbus van Katjoesja"

  "Ik heb het al gezegd: IEDEREEN die bij een wielerkoers betrokken is, zou een schriftelijke en praktische test moeten afleggen om een licentie te krijgen. De drinkbus die mij liet vallen was van Katjoesja."