• home
 • video
 • pas verschenen

  Casteels: "Liever Lotto Arena dan Sportpaleis"

  Luister naar het interview met Casteels, klik op de foto.

  De Antwerp Giants spelen op paasmaandag de finale van de beker in het basketbal na opnieuw een zege tegen Bergen. De finale, tegen Aalstar, wordt in Antwerpen gespeeld. Maar voor Antwerp-coach Eddy Casteels hoeft dat niet het Sportpaleis te zijn.

  "Als je thuis en buitenshuis wint, denk ik dat de kwalificatie verdiend is. En dat tegen een sterke ploeg als Bergen, toch de bekerwinnaar van vorig jaar. En in de kwartfinales hadden we ook al Charleroi uitgeschakeld."

  In de finale speelt Antwerp tegen Aalstar. "Mijn respect voor Aalstar is enorm. Een zeer goeie tegenstrever, die al jaren aan iets moois bouwt, met onder andere vorig jaar de finale van de play-offs."

  Antwerp speelt in de bekerfinale een thuismatch, want de wedstrijd is in Antwerpen. "De verwachtingen zullen hooggespannen zijn", zegt Casteels.

  Normaal gezien wordt er in de Lotto Arena gespeeld. Of hoopt Casteels om, zoals tegen Charleroi, het Sportpaleis vol te krijgen? "Dat was een event, een happening. Om eerlijk te zijn, vind ik dat het sportieve nu moet primeren."

  "Ze moeten nu niet denken aan tien-, twaalf- of veertienduizend man, maar aan de beker. Laat ons op een gezonde manier naar die finale toeleven. En in de Lotto Arena zijn we onklopbaar."