• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern na strafschoppen voorbij Gladbach

  Doelman Neuer is de held van Bayern in de strafschoppenreeks.

  Bayern München heeft zich geplaatst voor de finale van de Duitse beker. Mönchengladbach was het kind van de rekening in de halve finales. Filip Daems en co gaven zich wel pas gewonnen in de strafschoppenreeks. In de finale ontmoet Bayern Dortmund.

  Filip Daems (Mönchengladbach) was de enige landgenoot die aan de wedstrijd begon. Igor De Camargo viel in de 75e minuut in bij de thuisploeg. Bij Bayern ligt Daniel Van Buyten nog steeds in de lappenmand.

  Strafschoppen moesten de halve finale beslissen, want in 120 minuten was er geen goal gevallen. Daems scoorde de eerste strafschop voor Gladbach. De tweede ging ook binnen, maar Dante (ex-Standard) miste de derde. Hij schoot over.

  Bayern bleef foutloos vanaf elf meter en speelt op 12 mei de finale. Tegenstander in Berlijn wordt landskampioen en competitieleider Dortmund. Bayern is de nummer twee in de Bundesliga.

  Uitslagen DFB-Pokal

  Halve finales:

  • Greuther Fürth (II) - Borussia Dortmund 0-1
  • Mönchengladbach - Bayern München 0-0 (strafschoppen: 2-4)

  Finale (12 mei in Berlijn):

  • Borussia Dortmund - Bayern München