• home
 • video
 • pas verschenen

  2 Franse derdeklassers in halve finales Coupe

  Lyon haalt de halve finales.

  In de Franse beker behoort een finale tussen twee derdeklassers tot de mogelijkheden. Na Quevilly wist ook G.Ajaccio zich immers voor de halve finales te plaatsen. Lyon en Rennes houden de eer van de Ligue 1 hoog.

  Paris SG-Lyon was de klepper in de kwartfinales van de beker. PSG zette onder coach Ancelotti een knappe reeks neer, maar tegen Lyon liep het toch tegen een nederlaag aan. Lyon haalde een achterstand op en won met 1-3. Diezelfde uitslag stond ook bij Valenciennes-Rennes op het scorebord.

  De verrassing was GFCO Ajaccio. De derdeklasser velde Montpellier, de tweede in de Franse competitie. Gisteren had een andere derdeklasser, Quevilly, Marseille al een nieuw dieptepunt bezorgd door met 3-2, na verlengingen, te winnen.

  In de halve finales ontlopen de derdeklassers elkaar, zodat een stuntfinale tot de mogelijkheden behoort.

  Uitslagen kwartfinales Coupe

  Woensdag

  • G.Ajaccio (III) - Montpellier 1-0
   •  Bocognano 1-0
  • Valenciennes - Rennes 1-3
   •  Pitroipa 0-1, Samassa 1, Boye 1-2, Hadji 1-3
  • Paris SG - Lyon 1-3
   •  Néné 1-0 (pen), Källström 1-1, Lisandro Lopez 1-2, Gomis 1-3

  Dinsdag:

  • Quevilly (III) - Marseille 3-2 (n.v.)